You are currently viewing КБЦ Земун излази из ковид система

КБЦ Земун излази из ковид система

БЕОГРАД, 25. августа (Тањуг) – Клиничко-болнички центар Земун излази из ковид система, а преостали пацијенти из те болнице биће данас и сутра пребачени у привремену болницу “Арена”, КБЦ “Бежанијска коса” и “Др Драгиша Мишовић”, изјавио је данас министар здравља Златибор Лончар.

Лончар је, након састанка са директорима ковид болница, навео да ће земунска болница након дезинфекције и комплетног сређивања вратити у редован режим рада.

Он је рекао и да Ортопедска болница “Бањица” од сутра почиње да прима пацијенте са малигнитетима, а да су прве операције у тој здравственој установи заказане за понедељак.

“Ортопедска болница ”Бањица” почеће и са дежурстваима, што је озбиљно појачање за здравствени систем”, рекао је Лончар.

Он је најавио, да ће после земунске болнице, а када се за то створе услови, из ковид система изаћи део КБЦ “Др Драгиша Мишовић”, док ће део наставити да прима оболеле од корона вируса.

Министар је нагласио да се неће затварати ковид амбуланте при домовима здравља, а да ће болнице у унутрашњости повећати капацитете за корона негативне пацијенте.

Он је апеловао на све да се не опуштају, јер то може скупо да нас кошта.

Лончар је навео да је епидемиолошка ситуација и стање у болницама и амбулантама боље, да је то резултат одговорног понашања, али и да не сме бити опуштања.

“Апелујем на све да се не опуштају, јер то може прескупо да нас кошта. Показали смо да можемо да будемо одговорни и нема разлога да не наставимо тако”, рекао је Лончар.

Он је навео и да ће се од данас на свим граничним прелазима, грађанима који улазе у Србију, делити брошуре са упутством о понашању, на шта треба да обрате пажњу, као и бројеви телефона на које могу да са јаве у случају да осете тегобе.

“То ћемо данас организовати у сарадњи са полицијом на граничним прелазима. Сваки грађанин који улази у Србију добиће упутство Министарства здравља о даљим корацима шта треба да ради”, рекао је Лончар.