You are currently viewing Кон: Нема говора о пуцању здравственог система

Кон: Нема говора о пуцању здравственог система

БЕОГРАД, 27. новембра (Танјуг) – Епидемиолог Предраг Кон изјавио је данас да нема говора о томе да је здравствени систем у Србији “пукао”, јер су, каже, предузете мере премештања по болницама које су систем направиле “еластичним” у овако тешкој ситуацији.

Кон је тако одговорио на питање новинара да прокоментарише данашњу изјаву председника Синдиката лекара и фармацеута Србије Радета Панића “да је здравствени систем Србије званично пукао”, с обзиром да је заражено више од 2.300 здравствених радника.

“Мислим да је то неко лично виђење. Одговорно тврдим на основу података које имам да нема говора о пуцању система, јер су предузете такве мере премештања, које би требало да буду много боље записане како се спроводе и како се ствара еластичан систем у овако тешко ситуацији”, рекао је Кон.

Истиче да у нашој земљи свакако има појединачних и личних доживљаја који су тешки због “шетње приликом транспорта” из једног града у други, који некада трају дуже и нису уобичајени.

“Али то је екстремно ретко и не може се пренети на комплетан здравствени систем. Лични доживљај је тежак и у овој ситуацији је прихватљиво чути шта неко и како доживљава, али то не би требало генерализовати”, навео је Кон.