You are currently viewing Лађевић: Опоравак најтежих пацијената дуго траје

Лађевић: Опоравак најтежих пацијената дуго траје

БЕОГРАД, 31. јула (Тањуг) – Опоравак најтежих пацијената оболелих од ковид 19 дуго траје, каже директор Центра за анестезију и реанимацију КЦС проф. Небојша Лађевић и додаје да не сме бити опуштања.

“Ми ћемо дуго бити са пацијентима у интензивним негама, јер опоравак болесника дуго траје. Зато не сме бити опуштања”, рекао је он.

Лађевић је, након састанка министра здравља Златибора Лончара са директорима ковид болница, рекао новинарима да за вирус корона не постоји лек, ни вакцина и да је ношење маски и одржавање растојања између људи једина заштита у овом моменту.

“Ако ми који радимо са најтежим пацијентима у интензивним негама можемо да се зааститимо маскама и рукавицима, онда могу и грађани”, нагласио је он.

У односу на март, када су у интензивним негама углавном били старији пацијенти, сада је међу најтежим пацијентима млађа популација.

Лађевић каже да је то било очекивано јер у првом таласу нису радили факултети, школе, а да је сада цуркулација становништва већа и да је се млађи више заражавају.

“Млађи могу проћи са блажом клиничком сликом, а не морају. Ако прођу са блажом клиничком сликом неодговорним понашањем или неразумевањем ситуације могу нанети велику штету старијима, својим најближим”, закључио је он.