You are currently viewing Лончар: Болнице попуњене 90 %, нема говора о попуштању мера

Лончар: Болнице попуњене 90 %, нема говора о попуштању мера

БЕОГРАД, 24. марта (Танјуг) – Болнички капацитети су тренутно попуњени 90 одсто, изјавио је данас министар здравља Златибор Лончар и навео да у овом тренутку не може бити речи ни о каквом попуштању мера.

Лончар је новинарима после састанком са црногорском колегиницом Јеленом Боровинић Бојовић, рекао да здравствени систем за сада успева да све ковид позитивне пацијенте, којима је потребно болничко лечење, хоспитализује.

“Није лако ни за један систем да то издржи”, рекао је Лончар и навео да имамо озбиљан проблем са британским сојем који се много брже шири и његове концентрације у ваздуху су много веће, изазива теже клиничке слике, па је све више заражених младих људи.

Поручио је да је једини начин за смиривање ситуације уз поштовање свих мера, прекид контаката и вакцинација.

Он је рекао да мере остају на сназуи до даљеги и да се о њиховом ублажавању може говорити тек када дају резултат.

На седници Кризног штаба било је речи и о условима за улазак у Србију, а Лончар каже да се изашло у сусрет првенствено грађанима Србије и да је омогућен улазак у земљу потпуно вакцинисаним без PCR теста, и навео да је до сада више од два милиона у Србији вакцинисано, од којих је више од 800.000 ревакцинисаних.

Објаснио је да се то односи на то да је грађанин примио две дозе вакцине, односно једну дозу Астразенеке, и навео да ће улазак бити омогућен и са негативним PCR тестом.