You are currently viewing Лончар: Вучић предлаже део вакцина и за остале нације на КиМ

Лончар: Вучић предлаже део вакцина и за остале нације на КиМ

БЕОГРАД, 26. децембра (Танјуг) – Министар здравља Златибор Лончар изјавио је, поводом вакцинисања становништва на северу Косова и Метохије, да му је председник Србије Александар Вучић предложио да из првог следећег контингента вакцина против короне, који се очекује почетком јануара, буду обезбеђене одређене количине и за остале нације и средине на КиМ.

Лончар је, у интервјуу за приштински портал Индексонлајн, истакао да је руководство Републике Србије посвећено бризи о свим грађанима, без изузетка, посебно у време пандемије, која траје већ годину и која је однела готово два милиона живота у свету.

“Узимајући у обзир чињеницу да смо први у региону, а други у континенталном делу Европе, набавили вакцину против короне и почели имунизацију најугроженије групе становништва, сматрамо да је интерес свих нас да омогућимо што већем броју грађана да се сачува од последица пандемије”, рекао је Лончар.

Када је реч о вакцинацији на северу Косова и Метохије, Лончар је навео да је у протекла два дана на КиМ вакцинисано више стотина грађана.

“Верујемо да је то циљ сваке одговорне владе у свету да учини максимум како би се спасао макар један људски живот, а камоли стотине и хиљаде њих”, истакао је Лончар.

Београд је Приштини донирао 1.000 тестова на корона вирус половином априла, када је потражња за тестовима била највећа.