You are currently viewing Лончар: Данас Селтерс, сутра и Ковиљача у ковид систему

Лончар: Данас Селтерс, сутра и Ковиљача у ковид систему

БЕОГРАД, 15. новембра (Танјуг) – Министар здравља Златибор Лончар најавио да ће од данас цела бања Селтерс бити претоврена у ковид шитем, а од сутра и бања Ковиљача.

Он је рекао да је ситуација у Београду најтежа и да су сви расположиви капацитети претворени у ковид, као и у Србији.

Лончар је на конференцији за новинаре поново апеловао на све грађане да поштују мере, како би се сацували здравље и жвоти, и омогућило да се сваком пацијенту ком је потребно омогући болничко лцеје и терапија.

Истовремено је захвалио свим здравственим радницима, лекарима, сестрама, помоћном особљу, свима у медицинским установама, на њиховом раду и ангажовању, јер су успели да сачувају здравствени систем и да не дозволе да и заражени морају да раде, као сто је то случај у неким дугим земљама.

Они ће имати подрску као и до сада, рекао је Лончар, али је упозорио да нема неограничених капацитет нигде у свету, па ни у Србији.

Објаснио је да се корона неће зауставити за 15 дана, али да су мере донете како би се на две недеље зауставио највећи ризик који се дешавао у вечерњим сатима и да се заустави преносење.

И у току дана све мере морају да се поштују, указао је Лончар и додао да ће сада бити довољно комуналних милицајаца који ће да контролису.

“Желимо да спасемо здравље, животе и здравствени систем”, поруцио је министар Лончар и навео да нам он треба и у будућности и да ће брзо бити враћен у нормалне токове.