You are currently viewing Лончар здравстеним радницима: Хвала на пожртвованом раду

Лончар здравстеним радницима: Хвала на пожртвованом раду

НИШ, 30 јула (Тањуг) – Министар здравља Златибор Лончар састао се данас са здравственим радницима из Ниша, Лесковца и Врања и том приликом им захвалио на пожртвованом раду и посвећености у лечењу пацијента оболелих од Цовида 19 и борби са том инфекцијом.

“Ово је важан дан, Ниш је добио нову Лабораторију за ПЦР тестове, а такође сам желео овом приликом да се захвалим лекарима који су јунаци нашег доба, што ће се тек у наредном периоду видети – од лекара, сестара, техничара, спремача, сервирки који раде у црвеној ковид зони у Нишу, Лесковцу и Врању”, рекао је министар здравља.

Лончар је додао да је желео да их испоштује, поздрави и захвали на свему што чине у борби са корона вирусом, али и да види како они дожвиљавају целу ову ситуацију, и како се боре.

“Не могу да им стиснем руку, таква су правила, али захвалан сам им на свему што чине, они раде веома пожртвовано, не користе годишње одморе и све што им припада и боре се за здравље људи” рекао је министар и позвао грађане да буду дисциплиновани и поштују све препоруке и мере.

Др Сузана Томић, специјалиста ургентне медицине која ради у ковид болници у Врању каже да је почаствована што је део тима који се бори са корона вирусом и лечи грађане и захвалила министарству што их је подржало у раду и обезбедило потребну опрему и медикаменте.

“То је све важно у овој борби са а захваална сам и свим професорима и учитељима који су ми омогућили да стекнем знања и који ме и даље подржавају и помажу, нарочито стручњаци из КЦ Ниш где теже сучајеве упућујемо на даље лечење”, рекла је Томић.

Медицинска сестра из Врања Биљана Стаменковић каже да је од почетка епидемије ангажована у Ковид болници, којих има четири у Врању и где ради још 700 њених колегиница, медициских сестара, које су се каже, такође од првог дана одазвале и настоје да буду на висини задатка.

Истице да су од првог дана имали сву неопходну опрему и да је захваљујћи пожртвованости, ангажовању и мерама опреза од почетка епидемије била минимална зараженост особља.

Њена колегиница Марина Анђековић похвалила је своје колеге и истакла да као тим функционишу одлично, и да има и добровољаца који су желели да дођу и помогну.

“Ред, рад и дисциплина је нешто што је наш мото”, рекла је Анђелковић.

Др Срђан Штеровић из Опште болнице Лесковац истакао је да су се захваљујући сарадњи свих, како лекара, менаџмента, уз помоћ државе и КЦ Ниш, Кризног штаба града Лесковца успели да постигну стабилност ситуације и да очекују наставак пада броја заражених.

“Не бојимо се рада и вируса, то смо показали, функционишемо сви као један и имамо довољно лекара и сестара, а очекујемо и пад броја заражених у наредном периоду. Наставићемо да радимо предано и даље”, рекао је Штеровић.