You are currently viewing Лончар: Клиника за пластичну хирургију постаје ковид болница

Лончар: Клиника за пластичну хирургију постаје ковид болница

БЕОГРАД, 24. новембра (Танјуг) – Клиника за опекотине, пластичну и реконструктивну хирургију КЦС у Звечанској од данас постаје ковид болница, саопштио је министар здравља Златибор Лончар.

Како је рекао, на тој клиници биће одређен број места и на интензивној нези и за кисеоничку потпору.

Лончар је додао и да се сутра отварају нови капацитети у Врњачкој бањи.

Такође, навео је ће се данас пацијенти из Београда слати у Нишку бању и у привремену болницу у Крагујевцу.

Лончар је апеловао на грађане да се не јављају лекарима ноћи, јер је, каже, примећено да најчешће пацијенти долазе ноћу и то у тежем стању.

Директор Инфективне клинике др Горан Стевановић рекао је да су ноћас пацијенти из те здравствене установе слати у Крагујевац и Нишку бању.

“За ову болест нема лека, нема вакцине још увек, једино маска може да нас заштити. Ако хоћете да помогнете здравственим радницима који су у проблему, али и себи, то можемо само поштовањем мера”, рекао је Стевановић.

Члан Кризног штаба др Мијомир Пелемиш истакао је да Кризни штаб разматра ситуацију на “сатном нивоу” и, уколико дође до даљег погоршања ситуације, како каже, пооштриће мере.

Он је указао да је све већи број преминулих и упозорио да ће се то, нажалост, наставити ако се не буду поштовале мере и апеловао на све да увек и свуда носе маске.