You are currently viewing Лончар: Мере на граници зависиће од епидемиолошке ситуације

Лончар: Мере на граници зависиће од епидемиолошке ситуације

БЕОГРАД, 8. јануара (Танјуг) – Да ли ће строже мере на границама, које подразумевају обавезан ПЦР тест или десет дана карантина за наше грађане који се враћају, бити продужене и после 10. јанура, искључиво ће зависити од епидемиолошке ситуације, изјавио је данас министар здравља Србије Златибор Лончар.

Он је апеловао на све да не излазе прерано са ставовима да ће мере да попуштају, остану исте или да буду пооштрене, јер то изазива конфузију код грађана.

Како каже, све зависити од епидемиолошке ситуације која буде у том моменту – колико има прегледа, колико заражених, попуњеност болница, обухват вакцинацијом…

“Само на основу тога ћемо доносити мере. Нама није циљ да некога малтретирамо, отежавамо путовања. Нама је на првом месту заштита грађана и здравственог система”, рекао је Лончар новинарима у Београду.

Напомиње да ће, ако ситуација буде добра, бити урађено све што је могуће да се олакша грађанима да улазе и излазе из Србије.

“То све од нас зависи. Ако се будемо понашали по препорукама, биће нам бољи резултати, моћићемо те мере да релаксирамо”, истакао је министар.