You are currently viewing Лончар: Не лицитирати с мерама, сутра анализа на Кризном штабу

Лончар: Не лицитирати с мерама, сутра анализа на Кризном штабу

БЕОГРАД, 13. маја (Танјуг) – На сутрашњој седници Кризног штаба биће урађена детаљна анализа и пресек стања у вези са бројевима заражених корона вирусом и на основу тога доносићемо даље одлуке, изјавио је министар здравља Златибор Лончар.

Министар је позвао све да не излазе са неким најавама и преурањеним очекивањима.

Лончар је, одговарајући на питања новинара, рекао да је седница Кризног штаба померана са почетка недеље на крај седмице, како би се видели бројеви новозаражних после ускршњих празника, с обзиром на то да се нису толико поштовале мере и да су се људи више дружили и окупљали.

“Молим све да не излазе са неким преурањеним најавама и очекивањима, јер тиме само стварамо конфузију код грађана и најављујемо неке мере, па хоће ли бити, неће бити…Све бих замолио да се стрпимо и сачекамо сутра анализу података”, рекао је Лончар.

Министар је навео да ће се на основу података које Кризни штаб буде имао, максимално изаћи у сусрет грађанима и да морамо да водимо рачуна о економији, али пре свега о здрављу и животима људи.

“Најсигурнији начин да што пре изађемо из ове ситуације је да се вакцинишемо. Искористите ту прилику, вакцина има довољно. То нам даје гаранцију да ћемо доћи у ситуацију да победимо корону”, поручио је Лончар.

Он је рекао да се још боримо против короне, да има још много пацијената у ковид болницама и да људи и даље умиру од короне.

“Немојте лицитирати са мерама и будите сигурни да ћемо донети најбоље могуће мере. Свесни смо да се свима доста и короне и мера, да бисмо сви волели да ово престане. Никако не би ваљало да ову меру доносимо преурањено и да нас то кошта превише”, рекао је министар здравља.

Настојаћемо да мере буду максимално релаксиране у складу са бројевима, који сутра буду анализирани, рекао је Лончар после потписивања споразума о сарадњи између Министарства здравља и Ер Србије, у оквиру које це здравственим радницима из ковид система бити додељено 10.000 вауцера са попустом од 50 одсто за летове те компаније,