You are currently viewing Лончар: Обезбеђено још 500 ковид места у Београду

Лончар: Обезбеђено још 500 ковид места у Београду

БЕОГРАД, 13. новембра (Танјуг) – Министар здравља Златибор Лончар изјавио је данас да је обезбеђено још 500 места за ковид пацијенте у Београду за викенд – у ковид систем улази Институт за медицину рада, а вечерас улази и Институт за реуматологију, уз места која се ослобађају у болницама које су већ у ковид систему.

“Све је више ковид болница у функцији. Направили смо 500 места за викенд у Београду, јер ту имамо највећи проблем. У резерви су нам Селтерс бања и Бања Ковиљача, које ће ући са својим капацитетима у систем, у року од дан два”, рекао је Лончар након састанка са директорима ковид болница.

Министар је истакао да се нада да грађани могу да примете колико напора се улаже да би се сваком пацијенту пружила неопходна помоћ.

“Надам се да ће разумети и покушати да помогну, тако што ће се привремено одрећи неких својих навика, које су сада проблематичене и служе за ширење вируса”, рекао је Лончар.

Он је истакао да је забележен рекордан број прегледа и пријема.

Лончар је рекао да Клинички центар тражи решење која ће још клиника да се претвори у ковид и додао да дерматовенерологија не може да уђе у ковид, као и да се за пацијенте који иду на дијализу морају да се обезбеде капацитети.

“Систем је пребукиран, нашли смо додатних 500 места. Отварамо медицину рада и реуматологију, уз слободна места где имамо отпусте у болницама, “Др Драгиша Мишовић”, Бежанијска коса, Звездара, Земун, Инфективна клиника, где тражимо додатне капацитете за пријем пацијената”, рекао је Лончар.