You are currently viewing Лончар: Примићу прву следећу вакцину која стигне у Србију

Лончар: Примићу прву следећу вакцину која стигне у Србију

БЕОГРАД, 8. јануара (Танјуг) – Министар здравља Србије Златибор Лончар иизјавио је данас да ће се вакцинисати против вируса корона, а да је једини разлог што то до сада није урадио, договор између државних званичника да сви приме различите вакцине и да тако покажу да су све безбедне.

Он је одговарајући на питање новинара у Београду зашто се као министар здравља није вакцинисао, рекао да ће вакцинисита следећом вакцином која стигне у Србију и добије сертификат Агенције за лекове и медицинска средства (АЛИМС).

“Не би било коректно да се сви вакчинишемо истом вакцином. Која год да буде следећа вакцина, ја ћу се њом вакцинисати. Иначе немам проблем да примим Фајзерову и руску вакцину које су већ стигле у нашу земљу”, рекао је Лончар.

Истакао је да би примио сваку вакцину за које АЛИМС изда сертификат. Подсећа да је Фајзер/Бионтекову вакцину примила премијерка Ана Брнабић, да су руску примили председник Скупштине Србије Ивица Дачић и министар унутрашњих послова Александар Вулин.

“Да сам примио вакцину, многи би рекли прво је себе заштитио”, навео је министар.

Упитан да ли ће Србија набављати вакцину америчке Модерне, која је добила дозволу у ЕУ, Лончар је навео да је Србије део Ковакс система Светске здравствене организације, а да је у том систему и амерички произвођач вакцине против корона вируса Модерна.

“Имамо уговор с Коваксом да можемо да бирамо вакцину. У зависности шта буду понудили и шта АЛИМС буде рекао, ми ћемо то и набавити”, рекао је министар.