You are currently viewing Лончар: Спроведене све препоруке, нема места паници

Лончар: Спроведене све препоруке, нема места паници

Нема места паници због коронавируса, изјавио је данас министар здравља Златибор Лончар и поручио да је реално да се вирус појави и у Србији, али да је здравствени систем спреман и да су спроведене све препоруке Светске здравствене организације.

После потписивања споразума у Палати Србија са регионалним директором Светске здравствене организације за Европу Хансом Клугеом, Лончар је рекао да у Србији није забележен ниједан случај коронавируса и најавио да ће на сајту Министарства здравља бити посебан део који ће се бавити коронавирусом.

Позвао је грађане да прате званичне информације надлежних у здравству у Србији, као и информације на сајту Светске здравствене организације.

Лончар је рекао да је реално да се коронавирус појави и у Србији, али и нагласио да је здравствени систем потпуно спреман ако и када се коронавирус појави у нашој земљи.

Поручио је да више људи умре од сезонског грипа него од короновируса и позвао грађане да примене уобичајене мере попут хигијене руку, избегавања великих скупова, боравка у природи и здраве исхране.

Клуге, који после састанка у Београду путује за Италију где је присутан коронавирус, рекао је да из Србије одлази спокојан јер се уверио да су у нашој земљи примењене све препоручене мере.

Лончар и Клуге су се обратили медијима након потписивања споразума о наставку сарадње Србије и Светске здравствене организације.