You are currently viewing Лончар у Пазару: Нећемо победити ако буде подела и политике

Лончар у Пазару: Нећемо победити ако буде подела и политике

НОВИ ПАЗАР, 30. јуна (Тањуг) – Нећемо победити корону ако буде подела и и пребацивања здравства на политички терен, поручио је данас министар здравља Златибор Лончар Новопазарцима који су добацивали и негодовали током његовог и обраћања премијерке Ане Брнабић испред Опште болнице у Новом Пазару.

“Ништа добро неће доћи из подела и пребацивања здравства на политички терен.Урадићу све да се то не деси и зато сам овде са премијерком Аном Брнабић”, поручио је Лончар Новопазарцима

Он је узвраћајући на добацивање групе Новопазараца поновио да је дошао у Пазар да помогне грађанима и упутио им питање:

“Да ли се људи из Крагујевца, који су дошли да помогну, осећају безбедно и да ли се осећају да су добродошли, да ли је ово порука ” идите?”.

Нисмо се, сакрили, поручио је, већ смо дошли да помогнемо и решимо проблеме, поручио је Лончар и подсетио на то шта је све држава урадила за здравствених ситем Новог Пазара.

Чињенице су непобитне, закључио је Лончар.

“За разлику од неких који више не знају ни шта да лажу – и о 60 умрлих здравствених радника, о 24 умрлих или 12 умрлих за 24 часа овде и да овде нема витамина и друго. Бесмислено је коментарисати такве лажи”, додао је он.

Каже да ће се део пацијената који немају корону примати у болници”Бања”, како то зову Новопазарци, а део у Крагујевцу и Београду, пошто је сада у Новом Пазару таква ситуација да има више позитивних на корону од оних који имају друге тегобе.

Лончар је истакао да а не постоји здравствени систем у свету који може да издржи то да се грађани понашају као да не постоји корона вирус и додао да неће бити дозвољене посете оболелима од короне у Новом Пазару, као што није нигде другде, нити у Србији нити у свету.

Овде ће систем да постоји и функционише, поручио је он.