You are currently viewing Министар здравља на састанку министара здравља у оквиру Берлинског процеса

Министар здравља на састанку министара здравља у оквиру Берлинског процеса

Министар здравља у Влади Републике Србије др Златибор Лончар учествовао је на састанку министара здравља у оквиру Берлинског процеса, који је данас одржан у организацији немачког савезног министра здравља Јенса Спана.

Тема данашњег састанка је било ‘безбедно путовање у време пандемије’, а министар Лончар је учеснике овог регионалног скупа упознао како са резултатима наше борбе са ковидом 19, тако и са актуелним мерама које се у Србији спроводе када је у питању путовање домаћих и страних градјана. Министар Лончар је искористио ову прилику да представи наш ‘green certificate’, први те врсте у региону.
Скупу, коме су поред министара здравља држава Западног Балкана присуствовале као посматрачи и њихове колеге из Француске, Италије, Велике Британије и Пољске, обратили су се поред савезног министра здравља Немачке и Оливер Верхељи, ЕУ комесар за проширење и суседство, Ханс Клуге, директор СЗО за Европу, као и представници Роберт Кох Института и Европског центра за контролу заразних болести.

ЕУ комесар за проширење Оливер Верхељ је, том приликом, изразио похвале Србији за начин на који се наша земља бори против корона вируса, нарочито за политику помоћи и донација вакцина државама и грађанима региона.