You are currently viewing Одлука о мерама за туристе из Црне Горе биће у интересу здравља

Одлука о мерама за туристе из Црне Горе биће у интересу здравља

БЕОГРАД, 13. септембра (Танјуг) – Одлука о самоизолацији наших грађана по повратку из иностранства, па и из Црне Горе, која би требало да буде донета сутра, неће бити политичка, већ ће бити донета у циљу заштите здравља грађана Србије и нашег здравственог система, рекао је министар здравља Златибор Лончар.

Он је нагласио да у медицини и здравству има врло мало има простора за политику, и да ће све одлуке бити донесене искључиво у интересу грађана Србије.

“Апсолутно се не месамо у унутрашње ствари других држава, гледамо оно што се дешава у нашем дворишту, а не дозвољавамо ни другима де се мешају у наше двориште. Поштујемо вољу грађана Црне Горе, желимо најбоље односе с њима,” нагласио је Лончар за Прву тв и нагласио да одлука о самоизолацији, ако буде донесена, неће бити политичке, већ медицинске природе.

Министар је подсетио и да свакодневно велики број грађана Црне Горе долази на лечење у Србију и да одређени број студента заврсава медицину у Београду.

“Имамо лекаре који су код нас на усавршавању, специјализацији, а велики број лекара из наше земље иде у Црну Гору, где лече њихове грађане и оспособљавају њихове лекаре. То је наша реалност. Желим најбоље односе, али ћемо увек штити наше интересе,” истакао је Лончар.

Он је замолио грађане који долазе из ризичних подручја, а према подацима има их око 75.000, да не журе да се виде с рођацима и пријатељима, већ да смање контакте, сачекају неколико дана и виде да ли ће имати неке промене здравственог стања, због себе, због других људи,.