You are currently viewing Одлука о полицијском часу у наредна два дана

Одлука о полицијском часу у наредна два дана

БЕОГРАД, 8. јула (Тањуг) – Коначну одлуку о увођењу полицијског часа током викенда донеће Кризни штаб у наредна два дана, изјавио је министар здравља Златибор Лончар, али није прецизирао да ли ће та мера бити уведена на територији целе Србије истичући да није намера да се “кажњавају” они који се придржавају свих епидемиолошких мера.

Лончар је казао да епидемиолози сагледавају стање на терену и податке о броју заражених и тестираних, о томе где се и којом брзином шири вирус корона, каква је клиничка слика пацијената и колико се задржавају у болници, као и какви су капацитети болница и где које мере могу да се примене.

”Гледаћемо да не казнимо никога ко се придржавао мера, то није фер ни коректно. Морамо да направимо разлику. Рецимо, у Сремској Митровици имамо мало оболелих, зашто би се то односило на оне који се придржавају мера и где сви носе маске”, рекао је Лончар новинарима после састанка са директорима ковид болница.

На питање када ће се знати одлука о полицијском часу, Лончар је казао да Кризни штаб има још два дана да донесе најбоље могуће мере које ће, како је навео, дати резултате и да допримнети смањењу броја заражених и хоспитализованих.

Министар је казао да смо некада имали такве мере и да су дале резултате, да је било много мање заражених и да је ситуација била под контролом.

”Дали смо шансу свима, људи су сматрали да су довољно одговорни да им не требају мере, шанса се није искористила. Морамо да предузмемо мере, да ли ће се некоме свидети или не, наш циљ је да сачувамо животе”, нагласио је Лончар.

Председник Србије Александар Вучић најавио је синоћ могуће увођење полицијског часа од петка до понедељка.