You are currently viewing Председник Вучић прогласио ванредно стање: Морамо да победимо

Председник Вучић прогласио ванредно стање: Морамо да победимо

Председник Вучић прогласио ванредно стање: Морамо да победимо

БЕОГРАД, 15. марта (Тањуг) – У Србији још нема ниједног смртног случаја од корона вируса, рекао је Вучић и додао да тренутно укупно имамо 48 заражених.

Како је рекао, овог секунда имамо ванредно стање на територији целе Србије, а одмах после вечерашњег обраћања и објаве у Службеном гласнику уследиће седница владе, на којој ће бити донета уредба о мерама за време ванредног стања.

“Донели смо ту одлуку не лако, пошто се таква одлука доноси у изузетним и посебно кризним ситуацијама”, казао је Вучић.

Додаје да је данас и најгори дан за Европу, вероватно од Другог светског рата и да је у Италији умрло 368 људи, у Шпанији готово 200, а у другим се драматично повећава број умрлих.

“Али нема никакве сумње да у данима који долазе да ћемо се са тим суочити”, рекао је Вучић додајући да ће се нада да раст таквих случајева неће бити као у европским земљама због чега ће бити предузете најтеже мере.

Вучић подсећа да је Србија прошла кроз тешке кризе, кроз ужасну економску кризу пошот смо били на корак до банкротства и да то данас људима изгледа као песма, али да није било лако и да смо сада били једна од две земље у Европи са највећим растом.

Председник додаје да смо прошли и кроз тешку ситауцију по питању КиМ, миграната, Сребреница…

“Ово ће за нас бити најтежа битка за наш народ, битка за наше старе и болесне, они су они су мета овог жестоко напада. Морамо да чувамо све али су они пре свега мета овог жестоко напада”, додао је Вучић.