You are currently viewing Смањује се број пацијената, али не и број прегледа

Смањује се број пацијената, али не и број прегледа

БЕОГРАД, 18.августа (Тањуг) – КБЦ Звездара изашла је из ковид система и већ сутра примиће нон ковид пацијенте, каже министар здравља Златибор Лончар и додаје да ће почети да се празни и Ортопедска болница Бањица, која ће бити у могућности да за четири до пет дана прими прве ортопедске пацијенте.

Лончар је након седнице са директорима ковид болница рекао да ће данас и сутра Ортопедска болница Бањица бити испражњена од ковид пацијената, да предстоји дезинфекција, те да ће прве нон ковид пацијенте бити у могућности да прими у понедељак или уторак.

Он је подсетио да су се у редован систем рада већ вратили Клиника за дерматологију и Институт за реуматологију.

Министар је навео да се смањује број пацијената у ковид болницама, тешких болесника на респираторима као и број умрлих, али да је још увек велики број прегледа у ковид амбулантама.

“У ковид амбулантама у Београду сваког дана прегледа се између 1.500 и 1.600 људи. Нисмо задовољни смањењем броја прегледа”, рекао је Лончар.

Министар је казао да ће, ако настави да пада број заражених пацијената, следеће из ковид система изаћи Медицина рада и болница у Младеновцу.

Он је апеловао на све грађане да се придржавају мера – носе маске, одржавају дистанцу, одржавају хигијену.