You are currently viewing У Србији још пет заражено корона вирусом, укупно 46

У Србији још пет заражено корона вирусом, укупно 46

У Србији је потврђено још пет случајева заразе корона вирусом, тако да је укупан број заражених порастао на 46, саопштио је вечерас министар здравља Златибор Лончар.

Министар је на конференцији за медије у Влади Србије казао да је данас у Србији тестирано 12 људи и да је пет  било позитивно.

У Београду има 12 пацијената сви су тренутно стабилни, у КЦ Ниш пет пацијената, сви су добро и један пацијент у Крагујевцу, такође добро. Нико од њих није на респиратору, рекао је Лончар.

Лончар је прецизирао да се 12 пацијената налази у Инфективној клиници КЦ Србије, стабилни су и нико није на распиратору.

У КЦ Нови Сад четири пацијента, један је озбиљно и на респиратору.

Један је у Панчеву и у добром је општем стању.

Пет пацијената је у КЦ Ниш, и доброг су општег стања, нису на респиратору, а један је КЦ Крагујевац.

Остали пацијенти су код куће и они су у добром стањну, али њихова слика се прати и ако се погоршава иду на инфективну клинику.

Лончар је навео и да је казна за непоштовање изолације од три месеца до три године и да је у питању озбиљна неодговорност.

Покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић рекао је да је на КЦ Војводине четворо пацијената.

Два су у знатно побољшаном стању, један пацијент и то је у овом тренутку најтежи пацијент у целеој Србији је и даље на механичкој вентилацији, и четврти је исто у тежем општем стању, али за њега још није потребан респиратор, казао је он.

Пацијент у Панчеву је стабилног општег стања и оно је у благом побољшању.

Сви они који су били у контактима за које је наложена изолација у кућним условима, нам се већ осми дан не јављају да имају озбиљније знаке болести, рекао је Гојковић.