You are currently viewing У Србију стигло нових 440.000 Синофарм вакцина

У Србију стигло нових 440.000 Синофарм вакцина

БЕОГРАД, 19. маја (Тањуг) – На београдски аеродром Никола Тесла јутрос је слетео авион Ер Србије са 440.000 доза кинеске Синофарм вакцине против корона вируса, а пошиљку су дочекали министар здравља Србије Златибор Лончар, министар одбране Небојша Стефановић и кинеска амбасадорка у Београду Чен Бо.

 

Од тог броја, 200.000 вакцина су донација кинеске војске.

Министар здравља Златибор Лончар је рекао да ће са испорукама до викенда Србија изаћи на 3, 5 милона доза Синофарм вакцине.

То је један од пресудних фактора зашто је Србија данас у ситуацији када се види светло на крају тунела, рекао је Лончар.

Он је, међутим, истакао да то не значи опуштање и позвао грађане да искористе то што има довољно и више врста вакцина и да се вакцинисуу, истичући да је то једини начин да се вратимо нормалном животу.
Лончар је апеловао на локалне самоуправе у општинама где је одзив на вакцинацију мањи да се активније укључе и промовишсу вакцинацију.

Он је апеловао на младе да се вакцинишу и навео пример Пекинга, где је у једном моменту дат приоритет вакцинацији младих, јер они морају да се крећу и раде, и истакао да је то дало резиултате.

Лончар је поновио да су вакцине безбедне и да делују, указујући да су резултати бољи свуда где се више људи вакцинисало.

Министар здравља је захвалио амбасадорки Кине, кинеском председнику и компанији Ер Србија за све што су урадили у набавци вакцина.