Јовановић: Од данас на еУправа обавештење о PCR тесту

Јовановић: Од данас на еУправа обавештење о PCR тесту

БЕОГРАД, 20. јула (Тањуг) – На порталу еУправе од данас је активирана нова услуга која омогућава грађанима да се пријаве уколико желе да им обавештење о томе да ли им је тест на вирус корона готов стигне на мејл или СМС-ом.

То је на конференцији за медије Кризног штаба изјавио директор Канцеларије за ИТ Михаило Јовановић, који је истакао да је услуга једноставна, бесплатна и да се може акивирати у три корака.

“На насловној страни портала еУправа постоји информација о активирању нотификације, када грађани оду на ту страну уписују свој ЈМБГ, е-маил и сами одлучују да ли ће попунити и квадрат са бројем телефона. Тада ће добити нотификацију када је њихов PCR тест завршен”, објаснио је Јовнаовић.

Нагласио је да поруке које се шаљу грађанима не садрже информацију да ли је тест позитиван или негативан, већ само да ли је готов PCR тест.

Уколико буду желели да изврше увид у свој PCR тест, каже Јовановић, довољно је да посете портал еЗдравље (e-zdravlje.gov.rs), где се улогују уношењем серијског броја картице здравственог осигурања и ЛБО броја и виде свој тест.